Нови рестриктивни мерки нема да има, потврдија за „Сител“ од Министерство за здравство.

На состанокот на Комисијата за заразни болести беше разгледана актуелната состојба со епидемиолошката слика во земјава каде Комисијата заклучи дека нема потреба од дополнитени рестриктивни мерки во земјата.

Комисијата за заразни болести повторно ќе заседава во вторник наредната недела кога повторно ќе ја разгледува епидемиолошката состојба.