Потпретседателот на ВМРО ДПМНЕ, му постави прашање на премиерот Заев:

„Дали Бугарија би дозволила да се отвори филијала на битолскиот универзитет „Св. Климент Охридски“ во Софија, а да го носи името на нивниот најголем универзитет?“

„Да видиме дали Заев е јунак да го побара ова од Бугарија?“