Ова е Влада во кја доминација има една политичка сила. Затоа сакам да се обратам до помалите политички партии како  ДОМ,  ЛДП,  ДС.

Зошто останувате во оваа влада,  или сте уценети или сте криминализирани, оти вакво понижување нема никакво образложение, праша пратеникот Александар Николоски од ВМРО ДПМНЕ во Собранието каде во тел е расправа за изборот на нова Влада.

Сами  да излезете на избори и да видите дали народот ве подржува . Ова  власт  и влада лаже 4 годуни и го злоупотреби процесот на интеграција.  Последно  се лажеше дека ке имало датум во декември, па во јануари, а јас и претходно реков дека во јануари можже да има само датум за скијање, изјави Николоски.