По настапот на претседателот на Република Македонија 2004- 2009 Бранко Црвенковски во МАНУ, на кој упати толку остри критики што реагираше дури и СДСМ, твитерџика постави „прашање за милион денари во врска со грејачот на неговата фотелја во партијата додека беше шеф на државата, а сега и лидер на социјалдемократите, и премиер Зоран Заев.