Четиринаесетгодишно момче од Македонија е примено на Детската клиника во Ниш, каде лекарите му дале противотров откако било каснато од поскок. Детето нема компликации и се опоравува во болница, пишуваат српските медиуми

Момче било каснато од поскок за време на семеен одмор во Ниш.

– Денес, на Детската клиника е примен малолетен пациент со повреда од каснување од змија на лицето. Имаше оток на левиот образ, кој беше саниран. Добил Антивиперинум и нема никакви компликации, добро реагирал – велат од Клиничкиот центар во Ниш.