Весна Илкова, која е водечки оперски драмски сопран во Македонија вечерва ги демантираше дезинформациите кои проструија низ интернет просторот дека починал маестро Борис Трајанов.

-Ве замолувам сите кои пишувате текстови дека колегата Борис Трајанов не е меѓу нас да се воздржите од коментари. Последна информација вечерва е дека полека закрепнува, напиша таа.