ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ

Наумоски ветува развој во спортот – ќе ги обновува спортските друштва во Ѓорче Петров

елта е што поголем број деца да се запишат бесплатно во спортските клубови. Квантитетот единствено раѓа квалитет. Ние ќе обезбедиме пари за стипендии и кредити за школување на перспективни млади спортистки по предлог на општинскиот спортски совет и спортските сојузи и клубови", порача Наумоски.

Спортските друштва и поединците од Ѓорче Петров беа некогашна гордост, не само на општината, туку и на Скопје и Македонија но, денес спортот во општината е сведен на стихијно и неорганизирано работење, вели кандидатот за градоначалник од СДСМ, Александар Наумоски.

Тој вети обнова на спортските друштва доколку стане градоначалник.

„Целта е што поголем број деца да се запишат бесплатно во спортските клубови. Квантитетот единствено раѓа квалитет. Ние ќе обезбедиме пари за стипендии и кредити за школување на перспективни млади спортистки по предлог на општинскиот спортски совет и спортските сојузи и клубови", порача Наумоски.

Поврзани

Најнови вести

Коментари