Пратеникот од ГРОМ, Љупчо Пренџов реагира на изјавата на обвинителката Вилма Русковска дека некој ги известил нарко босовите од Грчец за да може да избегаат.

Тој вели дека додека обичните граѓани се во затвор за ќебапи, или дека шетале без маски, нарко босовите се слободни, а слободни се и тие кои запалија над 300 автомобили во Скопје.

„Обичниот граѓанин “лежи” во затвор за украдени ќебапчиња. Обичниот граѓанин се апси, и се носи во полициска станица затоа што шетал без маска. Обичниот граѓанин се апси и се затвора затоа што го критикувал јавно Премиерот….

АМА наркобосовите се слободни, тие им ги пробиваат акциите на “моќните” МВР и Јавно Обвинителство. Слободни се и оние кои запалија повеќе од 300 автомобили само во Скопје за нецели 4 години, ниту еден немаат пронајдено.

Одговорност нема! И, нема да има. Така се обидуваат да не “истренираат”, тоа да ни стане нормално. Многу се лажете господа, ОДГОВОРНОСТ ЌЕ ИМА и тоа за многу скоро.“ напиша Преџов на ФБ

Обичниот граѓанин “лежи” во затвор за украдени ќебапчиња.
Обичниот граѓанин се апси, и се носи во полициска станица…

Posted by Љупчо Пренџов / Ljupco Prendjov on Friday, March 26, 2021