На каков јазик зборувате во Македонија? Не зборуваме, скарани сме!

По потпишувањето на Договорот со Грција во Преспа, поделбата на општеството е видлива. Додека едни го поддржуваат Договорот и сметаат дека со неговото потпишување државата ќе оди напред, други веруваат дека ова значи капитулација.

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, на саркастичен начин ја доловува атмосферата на поделеност .

На својот фејсбук профил по говорот во законодавниот дом каде побара поддршка од пратениците за Договорот, тој напиша:

„На каков јазик зборувате во Македонија? Не зборуваме, скарани сме".

Поврзани

Најнови вести

Коментари