Иако на последниот состанок на Демократската унија за интеграција (ДУИ) Али Ахмети рече дека се расчистени сите противречности во партијата, денес неговиот внук Фатмр Лимани демантираше со тоа што се кандидираше како независен кандидат за градоначалник на Кичево на локалните избори, незадоволен од случувањата во партијата.

„Али Ахмети, рефлектирај, не го гори јорганот за една болва. Абаз, спаси го стадото затоа што веќе долго време си без чувар“, му се обрати неговиот внук Фатмир Лимани на Ахмети.

Покрај тоа, најголемиот соработник на партијата рече дека се повлекол од позициите што ги извршува во партијата, како знак на револт од неуспесите на ДУИ и особено на сегашниот градоначалник на Кичево.

„Претходно му реков на Али Ахмети, размисли и не го гори јорганот за една болва, не губи го Изет Меџити затоа што свесно ја испраќа ДУИ во историјата. Дури и оваа порака наиде на глуви уши.

Со еден збор, политичкиот субјект ДУИ започна со обединување – спојување во СДСМ, концепт што во оваа земја нема да се оствари во следните 1000 години“, зборуваше Лимани со груби тонови.

Извор: Журнал.мк