На Македонија Европа не и е судена.

Можевме во ЕУ уште во 1990-та но...

Од интервју на некогашниот претседател на Македонија во два мандати, Коро Глигоров, еден од главните автори на денешната референца ФИРОМ, дознаваме дека Македонија била пред вратата на ЕУ уште во 1990-та но, политичките шефови на југословенските републики тоа го одбиле - повеќе сакале сопствена локална власт во која тие се газди, отколку граѓаните да им бидат Европјани. Така беше тогаш, а како е сега? Сега ние нудиме се, и што имаме и што немаме, но тоа никому не е потребно - газдите останаа газди, а прашање е колку граѓаните се граѓани, а колку само поданици 

Поврзани

Најнови вести

Коментари