На социјалната мрежа „ Тик Ток” јавно е објавено видео на кое се гледа вознемирување и изживување врз лавицата Бела во Скопската зоолошка градина.

Видеото за кратко време стана вирално, а на социјалните мрежи се бара соодветна казна за посетителот.

“Срамно е ова што се прави!Сторителот да биде казнет најбрзо и соодветно.”. се само дел од коментарите.

Впрочем, лавицата Бела, млада женка која припаѓа на видот бели лавови, од лани е жителка на Скопската зоолошка градина.

Таа пристигна од од Ходенхаген, Германија.