По објавите дека власта во време на криза ќе троши на морски плодови и октоподи, министерот за економија не знаел за набавката.

Фатмир Бесими немал информации за набавките на риба, октопод и морски плодови од страна на Владата

„Тоа што го прави секоја институција, е резултат на транспарентност, а сите нека зборуваат за што се работи, немам детали, сега слушам од вас, можете слободно да ги прашате надлежните институции“, рече Фатмир Бесими- министер за финансии.

Герман Филков од „Центарот за граѓанска комуникација“ вели дека институциите треба да бидат внимателни со трошењето на парите на граѓаните и добро да размислат дали во овие кризни услови навистина е потребно да го набават тоа што планирале.

Во три договори што Владата ги склучи со фирма од Скопје, вредни 20.500 евра, фирмата треба да ја снабдиВладата со свежа риба, октопод и морски плодови. Од Владата објаснија дека ќе платат онолку колку што ќе се потроши при посета на делегациите. Реагираа и опозициските партии во земјава