Додека граѓаните се борат за сопственото здравје и живот, Филиче и Заев се бореле за провизии при набавката на вакцини преку фантом фирмата Starbi International регистрирана во Хонг Конг, пишува на својата Фејсбук страница пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски.

Која е оваа фирма, регистрирана септрмври 2017 во Хонг Конг и зошто Заев и Филипче ја одбрале токму неа, и дали ќе го објават преддоговорот на министерот за здравство со Starbi International?

На чија сметка Заев и Филипче го уплатиле авансот од парите за 200.000 вакцини и дали трката по провизии била главната причина зошто Кина не сакала да склучи договор за вакцини со владата на Заев?, прашува Милошоски.

📌Додека граѓаните се борат за сопственото здравје и живот, Филиче и Заев се бореле за провизии при набавката на вакцини…

Posted by Antonio Miloshoski on Wednesday, March 10, 2021