Интегрален текст од изјава на Антонијо Милошоски, пратеник од ВМРО ДПМНЕ.

Tука од Ресен, од Јанковец, сакам да испратам една порака. Mногу сме задоволни од победата на нашата листа на советници во општина Ресен, сметаме дека ќе биде клучна во креирањето на новото мнозинство во Советот.

Граѓаните се прилично незадоволни од лагите на актуелниот градоначалник Гошаревски од кого што повеќе лажи само премиерот Заев и сметам дека е време на овие лаги да им се даде заслужената казна.

Имаме млад, способен човек, спремен со проекти и добар тим, Тозиевски кој што можи Ресен реално да го води напред и да води проекти кои што ќе бидат од интерес за сите граѓани.

Затоа ги повикуваме на 31-ви октомври да му дадат шанса и да дозволат Ресен да направи чекор напред после овие четири години застој.