Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Антпнио Милошоски, веќе неколку пати упатува јавни прашања до државните органи за аферата “Мафија“ и 214-те нелегално издадени пасоши на криминалци кои ги бараат неколку меѓународни организации за борба против криминал и безбедносни служби.
-Бидејќи во јавноста има голем интерес околу тоа кој од повисоките структури во МВР бил запознаен со издавањето на 214 пасоши на нарко-босови со украден идентитет во случајот “Мафија”, денес до МВР Спасовски поставив писмено пратеничко прашање, а поврзано со неговиот помошник министер:
Дали во периодот октомври-декември 2020г. началникот во МВР за меѓународна соработка и Интерпол, Рефик Ќерими, остварил една или повеќе средби со мафијашот Седат Пекер, по кого токму Интерпол трага со потерница?
Од помош на оваа тема би можеле да бидат документите кои за меѓународниот мафијаш Седат Пекер ги води и Агенцијата за национална безбедност?

Вчера Милошоски го праша Заев дали се има сретнато со Седат Пекер: