Дали стопанството и граѓаните ќе бидат оптоварени со плаќање и на кризен данок? И кој лаже, дали вицепремиерот Битиќи кој вика дека се разговара за воведување на кризен данок, или Заев кој вика дека не се разговара за тоа?

Како и да е, самата тема упатува на заклучок дека недомаќинското трошење на парите на даночните обврзници и високото ниво на корупција, го доведоа буџетот во загрижувачки критична состојба, пишува на својот Фејсбук-профил Милошоски.