Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонијо Милошоски реагираше на изјавите на претседателот на Комисијата за заразни болести, Жарко Караџовски кој за неколку денови комплетно го промени ставот.

– Само пред три недели истиот Др Караџовски не убедуваше дека се е под контрола, дека нема потреба од нови мерки и дека може да се тера со попис, вели Милошоски.

Милошоски истакна дека Караџовски е лош пример, бидејќи наместо лекар со интегритет и етика, денес тој е само фигура во бел мантил која служи како марионета во политиката, а со тоа ги зголемува ризиците по јавното здравје.

–  Оставка и одговорност, потенцира Милошоски

📌Само пред три недели истиот Др Караџовски не’ убедуваше дека се е под контрола, дека нема потреба од нови мерки и дека…

Posted by Antonio Miloshoski on Monday, April 5, 2021