Мицкоски со длабок поклон за делото на Мисиркова: "Заради нас самите.."

Единствен начин да се победи времето е да се остави трага која ќе го надживее животот. Елена Мисиркова колку што беше одличен уметник, таа беше искрен и голем родољуб. Длабока почит и поклон за пркосната енергија, нејзината уметност и дело кое ќе се памети и пренесува. Елена е примерот како се сака татковината, како се освојува со уметноста. Почивај во мир!

Нејзините зборови беа: "мора да ја сочуваме Македонија поради нашето потомство, поради нашите деца, заради нас самите"

Битката продолжува...

Поврзани

Најнови вести

Коментари