„Наведната глава сабја не ја сече, но, ако сакаме подобро, мора да се исправиме“, порача лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, кој во моментов е на инфективната клиника, каде се лекува од коронавирус.