Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мискоски, изјави дека опозицијата ќе ја поддржи иницијативата на Алијанса и Алтернатива за интерпелација на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. При тоа рече дека очекува заедно со албанскиот опозициски блок да има мнозинство пратеници кои ќе му изгласаат недоверба на министерот и тој да си замине од функцијата.

„Ќе им дадеме апсолутна поддршка на партиите од албанскиот опозициски блок, затоа што човекот е најголемиот заштитник на оваа крими коалиција која владее со Македонија во изминатите години. Имаме и свои аргументи зошто ќе ја поддржиме ова интерпелација, затоа се надевам на исцрпна дебата во Парламентот и на поддршка од мнозинството, со што ќе му изгласаме недоверба на најнеуспешниот министер досега. На човекот кој не му избега некој ‘џепчија’, сè што беше одговорно за криминалот во државата му избега и кој знае каде се наоѓа по Европа. И не е само тоа, има многу афери околу него, ќе имате можност да ги чуете деновиве, како што се дуплите матични броеви, за бројот на издадени државјанства и кому сè се издавале тие државјанства“, рече Мицкоски.

makfax.com.mk