„Да, слушнав, има посебен смисол за хумор Зоран Заев ама не сфаќа дека така си прави на самиот себе бељи и проблеми. Зошто? За тоа што ако е така и ако ја имал таа информација значи дека е соучесник во бегството и помагател. Денеска за тоа треба да го уапсат“, рече претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во гостување во „Радио Лидер“.

Мицкоски додаде дека ги охрабрува институциите веднаш да го приведат и да го распрашаат, да видат од каде Заев ја има таа информација. И зошто не ја споделил таа информација со надлежните институции.

„Вака излегува дека и Заев е виновен. Мислам дека денеска ако не постапи МВР на Спасовски или обвинителството на Јовевски и Русковска, или пак судството брендирано како Кацарска судство или во случајот Џорлев, тогаш тие исто така се соучесници во сета оваа шарана“, истакна Мицкоски.