Македонскиот уште сега е јазик од втор ред

Законот за двојазичност не во сила, и прашање е дали ќе биде и кога, барем додека е Ѓорѓи Иванов претседател. Но, и покрај тоа двојазчноста се применува на секој чекор, а во многу случаи како овој македонскиот јазик уште сега е со статус на второстепен. Ова се сообраќајни табли снимени на македонските патишта, фотографирани од наши читатели.

Поврзани

Најнови вести

Коментари