Maкедонија доби официјална покана за НАТО

“Се согласивме да го поканиме Скопје за преговори  за пристап...“

Македонија доби официјална покана за пристап во НАТО изјавил генералниот секретар на Северноатланската алијанса Јенс Столтенберг во Брисел, каде што е во тек самитот на НАТО.

Спрема неговите зборови, лидерите на 29 земји членки на НАТО официјално ја поканиле Македонија да стапи во Алијансата.

"Се согласивме да го поканиме Скопје да започне преговори за пристап во Алијансата", рекол генералниот секретар на НАТО на конференција за новинари.

Поврзани

Најнови вести

Коментари