Лице во возрасна граница од 103 до 106 години е на листата за вакцинација, објави Канал 5. Во Македонија до сега преку вакцинација мк се пријавиле 75.900 граѓани, а 52.351 граѓанини преку матичен доктор

Вчера пристигна и 3000 дози од руската вакцина, а според најавите, вакцинацијата со нив ќе почне в среда, и со сите 3000 дози, а не 1500 лица со што би имало обезбедено и втора ревакцина.

По здравствените работници ќе се вакцинира категоријата на граѓани над 70 години и ќе бидат повикани со термин од страна на матичните доктори.