Куновска: Ај што граѓаните не го прочителе "Преспанскиот договор", ама премиер што не го прочитал Крушевскиот манифест ?

Продолжуваат полемиките во јавноста во пресрет на референдумот за промена на уставното име на Република Македонија како последица на договорот кој во Преспа го поттпишаа Македонија и Грција, како и околу неколкуте бугарски провокации за карактерот на Илинденското востание кое се смета за темел на денешната македонска државност.

Последна реакција во низата, од страна на познати јавни личности, е оваа на актерката Софија Куновска која, патем беше и функционер на СДСМ.

- Ај што граѓаните не го прочителе "Преспанскиот договор", ама премиер што не го прочитал Крушевскиот манифест ???" напиша Софија Куновска на својот фејсбук профил, објавувајќи и линк од Крушевскиот манифест.

Поврзани

Најнови вести

Коментари