Кумановскиот градоначалник го извисил министерот од ПЦЕР, од партијата се жалат – вака држава не бива

Министерот без ресор Аксел Ахмедоски два часа го чекал кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски на средба во Општината, но тој не се појавил, реагираат од Партијата за целосна еманципација на Ромите.

„Потпреседателот на партијата и актуелен министер Аксел Ахмедоски имал закажано средба пред една недела со грaдоначалникот на Кумaново Максим Димитриески. Во закажаното време министерот Ахмедоски стигнал во Општината, но градоначалникот се појавил по еден час. Тој се извинил дека имал средба на која морал да оди и рекол дека веднаш се враќа. По два часа чекање градоначалникот го немаше, по што министерот се врати од Куманово“, се жалат од ПЦЕР.

Оттаму додаваат дека слично искуство со кумановскиот градоначалник Димитриевски имал и претходниот министер од истата партија Самка Ибраимоски.

„Дали би се однесувал вака кога би дошол некој министер од неговата партија, или дека министерот Ахмедоски е од ромската заедница па нека чека. Вака држава не бива, со ваква дискриминација на министер, немаме коментар. Димитриевски е целосно неодговорна личност и не ја почитува функцијата министер. Министерот не дојде да ве види Максим, туку да сработи тоа што му е дадена обврска од Владата за локалните акциски планови. Констатираме дека вие не сакате да помогнете на Ромите во Куманово што ви ги дадоа гласовите за да станете градоначаник. Бараме министерот за локална самоуправа да преземе законски мерки за некоректниот однос на градоначалникот на Куманово Максим Димитриески“, реагира ПЦЕР.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари