При распишан тендер за сервисирање на авионите за гаснење на пожари, некој не дозволил да се склучи договор за сервисирање. Скапо ли му било или нешто друго е во прашање?
Претседателе на “нашата земја”, проверете си дали некој требало да земе провизија и колку? Зошто е избркана странската фирма за сервисирање?
Чекајте нека изгори цела Македонија, па после ќе се дообјаснуваме, пишува Драган Ковачки споделувајќи ја изјавата на Пендаровски дека авионите не се сервисирани и не можат да се вклучат во гаснењето на пожарите…