Ковачевски наместо да манипулира и шири лаги, треба кратко да одговори кој од двата предлози на ВМРО-ДПМНЕ ги прифаќа?, велат од партијата.

– Зошто е тешко да прифати предлози кои го гарантираат националниот идентитет и јазик и обезбедуваат ЕУ интеграција, прашуваат од ВМРО-ДПМНЕ.