Интегрален текст од прес конференција на Наташа Котлар, кандидат за градоначалнк на општина Центар од  ВМРО ДПМНЕ.

Скопје е најзагаден град во Европа, затоа:

– Ветувам дрворед  на секоја улица и зелени оази наместо бетон
– Ќе ги лоцираме загадувачите и низ акционен план ќе ги елиминираме, ќе водиме бескомромисна казнена политика  за загадувачите
–  Ќе има ден без автомобили, што е светска практика
– Отпадот ќе се депонира и селектира со современи технологии
– Ќе поставиме автоматизирани јавни тоалети
– Редовно ќе го пошумуваме Водно
– Во мојот мандат нема да издадеме одобрение за градба на згради на Водно
За зелен и чист Центар!