Виолета Комитова, министерката за регионален развој и јавни работи на Бугарија вели дека има идикација дека на 300 метри пред местото на катастрофата имало истекување на горивото и чад.

Оваа таа го изјави во интервју за бугарската Нова телевизија говорејќи за автобуската несреќа кај Струма во која загинаа 45 македонски државјани.

Но, Комитова не појасни од каде доаѓа индикацијата, туку само воопштено додад дека не е задоволна од инфраструктурата.

Според неа, местото каде се наоѓа клучката за излез од патот кон с.Боснек, каде на 23 ноември се случи трагедијата со македонскиот автобус во кој загинаа 45 патници, не е автопат или брз пат, туку обичен меѓуградски пат. За тоа таа не знаела и се до кобниот ден мислела дека тоа е автопатот „Струма“.

Комитова се обиде да објасни дека целиот фокус не треба да се насочува кон инфраструктурата и додаде дека има индикација дека на 300 метри пред катастрофата имало истекување на гориво и чад.