Од почетокот на епидемијата, во Македонија се евидентирани вкупно 102.787 КОВИД-дијагностицирани лица. Оздравени се 91.233, а битката со Ковид-19 ја загубија 3.137 лица. Бројот на активни случаи изнесува 8.417.

Во претходното деноноќие беа регистрирани нови 305 ковид позитивни од направени 2.533 тестирања што е 12,04 отсто.

Во болниците низ државата се хоспитализирание 667 пациенти позитивни или сомнителни на коронавирусот. На  инфективните оддели во Скопје се лекуваат 256, а во ковид-центрите во другите градови 411 пациенти

Во моментов дистрибуцијата по градови е следна:

Скопје 44972, активни 3760

Куманово 5590, активни 280

Тетово 5464, активни 291

Прилеп 5405, активни 633

Гостивар 3789, активни 151

Штип 3659, активни 123

Велес 3454, активни 262

Битола 3440, активни 185

Кавадарци 3386, активни 618

Охрид 3253, активни 436

Струмица 2713, активни 175

Струга 2414, активни 187

Кочани 1822, активни 69

Кичево 1778, активни 72

Гевгелија 1220, активни 185

Неготино 1244, активни 227

Свети Николе 1109, активни 26

Крива Паланка 835, активни 90

Ресен 813, активни 69

Дебар 794, активни 43

Радовиш 744, активни 25

Делчево 744, активни 189

Берово 642, активни 25

Пробиштип 544, активни 26

Виница 521, активни 23

Валандово 368, активни 30

Крушево 284, активни 73

Кратово 277, активни 34

Демир Хисар 266, активни 15

Богданци 275, активни 47

Македонски Брод 252, активни 7

Демир Капија 242, активни 32

Македонска Каменица 193, активни3

Пехчево 186, активни 4

Дојран 95, активни 2