Ќерката на осуден за „Диво Насеље“: Али Ахмети го организираше терористичкиот напад


Случајот „Диво Насеље" бил организиран од лидерот на ДУИ, Али Ахмети, тврди ќерката на осуденикот на доживотна затворска казна Фадиљ Фејзулахи- пренесува „Алфа ТВ".

Случајот „Диво Насеље" бил организиран од лидерот на ДУИ, Али Ахмети, тврди ќерката на осуденикот на доживотна затворска казна Фадиљ Фејзулахи. Го обвинува Ахмети и вели дека правдата ќе ја бара пред меѓународните судови. Во видео за порталот Алмакос вели дека нејзиниот татко не бил терорист а за настаните во Куманово не биле виновни осудените туку лидерот на ДУИ.

Му пренесува порака на Ахмети дека не требал да заборави дека албанските земји сеуште имале многу жени како Шота Галица, албански востаник, во борбата за обединување на албанските земји поради што во соседна Албанија е прогласена за народен херој.

– Шокирана сум поради пресудата. Ова е монтиран случај. Сето ова е монтажа на Али. Но нека не мисли дека ова е крај, ова е само почеток,вели ќерќата на Фадиљ Фејзулахи

Терористите убија 8 специјалци на МВР, при нападот на кумановската населба Диво насеље. Кривичнот суд осуди 33 обвинети дека директно учествувале во нападот на Куманово.

Седуммината обвинети, Анди Красниќи Aлијас командант Малишева, Деме Шеху, Фадиљ Фејзулаху Насуф Бекири, Валдет Зекај, Бек Бајра, Фејзула Рушитовски заработија доживотна затворска казна. 13 обвинети судот ги казни на затвор од по 40 години. За 6мина обвинети казната е по 20 години затвор, а за 7 мина казните затвор се под 20 години.

Поврзани

Најнови вести

Коментари