Кавадарци, ширум регионот познато по вината кои ги има насекаде низ Европа, по децении планирање конечно ќе има и свој Музеј на виното.

Градоначалникот на Општина Кавадарци Митко Јанчев денеска изврши увид во градежните работи кои беа завршени во Винскиот музеј во Градскиот парк. Музејот доби и административен дел.

Јанчев искажа задоволство што неговата идеја уште од предизборниот период е конечно реализирана.

Досега винскиот музеј го посетиле над 2000 посетители.