Изет Меџити штотуку објави фотографија со градоначалникот на Сарај, Блерим Беџети и независниот пратеник Кастриот Реџепи. Фотографијата ја придружуваше со натпис #заедно

Иста фотографија објави и Блерим Беџети на ФБ

Истата фотографија на објави и самиот Катриот Реџепи на ФБ

Претходно, во ноември 2021 година, пратеникот Кастриот Реџепи, кого Беса го исклучи од своите редови по неговото отсуство од седницата за недоверба на Владата, на својот фејсбук профил објави фотографии од средба со министерот за надворешни работи Бујар Османи од ДУИ.

Реџепи соопшти дека покренува иницијатива во Собранието „Европа 21“ со цел обединување на прогресивните политички сили за задржување на европската перспектива на земјава. Од Османи тој „поблиску се запознал со европските перспективи и процеси“.

Фото: принтскрин ФБ