Кај едниот од двајцата пациенти кои патувале во Занзибар, а се ковид позитивни е детектиран британскиот сој, велат од Министерството за здравство.

Министерството за здравство ја информира јавноста дека според анализите што денеска ги направи МАНУ на брисот од пацинетот кој пред неколку дена се врати од Занзибар, детектирано е присуство на британскиот сој на вирусот СарсКов2.

Во текот на утрешниот ден, според најавите од МЗ, ќе биде извршена анализа на вториот пацинет кој исто така патувал за Занзибар. Тој е ковид позитивен и, исто така, е хоспитализиран.