Игор Јанушев од ВМРО-ДПМНЕ преку статус на Фејсбук пишува дека пратеничката ќе одговара поради прекршување на изолацијата.

-Според член 205 од Кривичниот закон за кривични дела против здравјето на граѓаните, пратениците од редовите на СДС треба да се казнат со затвор 3 години!

Пред неколку месеци човек почина поради тоа што не стигна брзата помош.

За СДС не се битни граѓаните, битен е само бизнисот … и овие хоштаплери зборуваат за морал, етика, правна држава …, стои во неговиот пост на Фејсбук.

http://