Неспособната Влада на ДУИ и СДСМ уште еднаш ја покажа својата неспособност, напиша Весна Јаневска, Претседател на Комисија за образование и наука на ВМРО-ДПМНЕ на својот фејсбук профил.

1.Наместо заслужените 18% покачување на платата нуди 15% покачување од месец септември.

2.На вработените во градинките им ја намали платата за месец април, со што:

3.Вработените од градинките ги доведе во нерамноправна положба во однос на наставниците, односно спроведе дискриминација во исплата на платите на оние што штрајкуваа!!!