Јане Ченто преку видео порака на Фејсбук повика на протестот во недела во 11 часот пред Владата кој се организира со цел барање правда за уставобранителите.

Тој во својата порака вели дека ова надпартиски протест и дека треба партиските знамиња да се остават дома. Според него не треба да има поделби кај Македонците и заеднички како што вели да се избориме против неправдите.

На семакедонскиот протест треба да демонстрираме доблест на толеранција и покрај сите разлики меѓу нас Македонците, по род и државјанство, бидејќи се работи за човечки судбини, се вели во пораката на Ченто, кој веќе четврта година е во затвор.

Не сме терористи туку жртви на политика и системот, вели Јане Ченто