Не го познавам лицето Александар Нинџа, ниту пак некогаш сум разговарал со него, истакна во својот исказ Миле Јанакиески. Тој вели дека Нинџа дал пет различни изјави и дека исказот што го дал е единствениот доказ против него.

Поради тоа спремен сум да одам на полиграф заедно со Нинџа за настаните од 27 април за јавноста да види кој ја зборува вистината, побара Јанакиески и уште откри дека има 45.000 незконски снимени разговори со него и 155.000 СМС пораки.

– Јас сум најприслушкуваниот човек во Македонија. Од овие листинзи ќе се види дека сум немал никаква комуникација со Нинџа, објасни Јанакиески.