По неколкуте илјади здравствени работници, списокот на вакцинирани граѓани во земјава од денеска е подолг за стотина новинари, медиумски работници.

Тие позитивно одговорија на поканата на Македонската асоцијација на новинари, кои во соработка со Здружението на новинари на Србија обезбедија денеска поголема група новинари да се вакцинираат во Врање.

Пред еден од вакциналните пунктови во Врање е Тамара Стојкова.

Тамара, ти си еден од 20-мината од тимот на Канал 5 кој се вакцинираше. Каква вакцина примивте и дали се помина во најдобар ред?

Во видеото погледнете го целиот извештај.