Во саботата во СВР Штип било пријавено дека околу 23,30 часот во Индустриска зона на магистралниот пат Штип-Кочани настанал пожар на работна машина на фирма од Скопје.

Пожарот бил изгаснат од екипа на Територијалната противпожарна единица Штип, а повредени лица нема. Увид бил извршен.

Бо неделата околу 05.00 часот во Полициската станица Кавадарци било пријавено дека настанал пожар во објект во близина на Тиквешко езеро.

Од екипа на Територијалната противпожарна единица Кавадарци пожарот бил изгаснат, а повредени лица нема. Извршен бил увид.