Северна Македонија и официјално побара екстрадиција на лицето Игор Спасов, соопшти Министерството за правда.

„ Во текот на вчерашниот ден, по комплетирањето на документацијата, барањето е испратено до бугарските власти кои понатаму ќе постапуваат по истото“ се наведува во соопштението од министерството.

Барањето за екстрадиција го потпиша министерот за правда Бојан Маричиќ.

makfax.com.mk