Во угостителскиот објект „Галаксија“ во Чаир, настанала вербална расправија од една страна Ариф, заменик директор на Бирото за јавна безбедност (полиција), придружуван со уште едно лице и началникот на ЕВР Чаир, Едмонд Миртезани, која преминала во физички напад спрема началникот Еднонд.

Во еден момент, велат нашите извори, лицето кое било во друштво со заменик директорот, извадило огнено оружје пиштол и испукал еден куршум кон началникот Едмонд.

Едмонд повикал полициски службеници, кои кога тргнале да го приведат лицето, заменик директорот дал наредба веднаш да се ослободи. Моментално се врши увид