Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска во Тирана ја доби титулата „Doctor honoris causa“ од Универзитетскиот колеџ „Киријази“ и стана почесен доктор на науки.

„Doctor honoris causa“ е највисокото признание што Универзитетскиот колеџ „Ќиријази“ им го доделува на истакнати личности за нивниот придонес во националните, меѓународните, академските, научните или културните области, како и нивната посебна поврзаност со овој Универзитет.

На крајот на 2020, Тетовскиот универзитет му ја додели титулата почесен доктор на науки на претседателот на ДУИ, Али Ахмети.