Се повеќе македонски села со поддршка ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

И Русиново кажа НЕ за редефинирање на државата

И најголемото село во општина Берово, Русиново денеска даде поддршка ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА.

Се повеќе села од нашата држава, од ден во ден се приклучуваат кон оваа иницијатива.

Покрај граѓаните на Русиново и граѓаните на градот Берово повторно порачаа дека се против платформи направени во туѓи држави, за туѓи интереси и дека се залагаат за мултиетничка, а не бинационална држава.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари