Охриѓани се исплашија од нападите во Скопје

И Охрид е "кучкарник"

Во пресрет на празниците Охрид полн со кучиња!

Строгите европски закони кои ги штитат, во комбинација со презадолжената градска каса и немањето адекватна инфраструктура за нивно згрижување или физичко ликвидирање (успивање) резултира сите градови во Македонија да се претворат во „кучкарници", пишува Охрид1.

Таква е и состојбата во Општина Охрид каде во најстрогиот центар на плоштадот „Свети Климент Охридски" дефилираат глутници со кучиња.

Фотографиите се направени вечерва , а ги испратила читателка до Охрид1.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари