Лука Андраши, хрватски експерт кој работи на проект на ЕУ кој врши мониторинг на работата на високи државни службеници во Македонија денешните настани во Собранието ги нарече скандалозни, злосторнички и масакр на човековите права.

Тој истакна дека доколку и поле ова не падне владата, македонскиот народ не заслужува држава.

Скандалозно, злосторнички, масакр на човековите права, божји грев. Заразени пратеници во скафандери донесени во македонскиот Парламент на гласање. Ако и после ова нема отповикување на Владата, вие не заслужувате држава. Вам треба да ви се одземе моќта на одлучување зашто немате моќ за расудување.