Во Халкбанк АД Скопје отворена е донаторска сметка за помош за настраданите од катастрофалниот земјотрес што го погоди централното подрачје на Кахраманмараш-Пазарџик во Туркије. Сите кои сакаат да донираат средства, уплатата можат да ја направат на сметката 270-0641538507-69, со назнака МАТТО ПОМОШ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО РЕПУБЛИКА ТУРКИЈЕ.

Дополнително, за сите донации кои ќе бидат извршени преку Халкбанк АД Скопје кон сметките што ги има отворено Халкбанк Туркије во рамките на „Хуманитарната акција“ која ја започна Центарот за управување со катастрофи и вонредни состојби (АФАД) при Министерството за внатрешни работи на Република Туркије, нема да се наплаќа провизија.

Станува збор за следните сметки преку кои што може да се врши уплата од странство: