Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ преку соопштение ги демантира информациите објавени од страна на СДСМ дека победуваат во прв круг во општина Карпош.

Според  ГРОМ, која го има кандидатот Стевчо Јакимовски, информацијата на СДСМ дека нивниот кандидат Душко Весковски е нов градоначалник на Карпош не е вистинита.